Kako bismo unapredili svoje usluge, u Gutman Lifting-u koristimo kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za pravilno funkcionisanje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korišćenju internet stranice (statistiku), kako bismo mogli da je prilagodimo vašim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kada isključite browser, a drugi su trajni i ostaju na vašem računaru neko vreme. Koristimo i neke lokalne kolačiće koji su vezani za lokalne kampanje, a koji će nestati po njihovom završetku.

Neki su kolačići neophodni radi funkcionalnosti stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih osobina i korisničkog iskustva.

Funkcijski kolačići koriste se:

Za pamćenje vaših podataka za prijavu
Za vašu bezbednost dok ste prijavljeni
Za obezbeđivanje konzistentnog izgleda internet stranice
Kolačići efikasnosti koriste se:

Za unapređenje radnih osobina internet stranice
Za poboljšanje doživljaja korisnika
Oglašivački kolačići koriste se:

Da bi se omogućilo deljenje i „lajkovanje“
Za omogućavanje slanja informacija drugim internet stranicama kako bi prema njima prilagodile svoje oglase
Primeri upotrebe:

Kolačići se koriste kako bi se poboljšale naše usluge vama, na primer:

Omogućavanjem rada nekih specifičnih usluga koje bez tih kolačića ne mogu da rade
Omogućavanjem određenoj usluzi da prepozna vaš uređaj kako tokom jednog pretraživanja ne bi morali isti podatak da dajete više puta
Prepoznavanjem da ste već prijavljeni na internet stranicu
Praćenjem koliko ljudi koristi usluge kako bi njihovo korišćenje moglo da se pojednostavi, te kako bi se osigurao dovoljan kapacitet za njihov brz rad
Analiziranjem podataka kako bismo mogli da znamo kako koristite internet usluge i kako bismo mogli da ih unapredimo
Ako odlučite da ne koristite kolačiće tokom svoje posete, morate da budete svesni da neke funkcije i stranice možda neće raditi onako kako očekujete.

Ako želite da obrišete kolačiće koji su već u vašem računaru, molimo vas da pogledate uputstva isporučioca svog internet browsera klikom na „Pomoć“ u meniju svog browsera.

Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati možete da saznate na www.aboutcookies.org ili klikom na „Pomoć“ u meniju svog internet browsera.